Houbová omáčka

  • Přidat foto

V houbové sezóně, ale i mimo ni, si rádi dopřejeme hebkou houbovou omáčku. Příprava je rychlá a oběd pro celou rodinu bude stát jen pár korun.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Použít můžeme i nožičky. Pokud budete používat sušené houby, namočte je předtím v mléce.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony a drcený kmín. Restujeme asi 10 minut na mírném stupni.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme mouku. Zamícháme a jakmile zpění, zalejeme mlékem. Vzniklou hustou kaši rychle mícháme a postupně přiléváme vodu. Množství vody dolejte podle toho, jak hustou chcete výslednou omáčku.
4.
Do základu přimícháme vše z pánve, tedy ochucené houby i máslo.
5.
Omáčku ochutíme worcesterem, solí a pepřem. Poté postupně přidejte cukr a ocet. Vždy ochutnejte, než přidáte další lžičku. Omáčka by měla být sladkokyselá. Nakonec vmíchejte smetanu a už nevařte.

Od: Iva V, 5.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, houby

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
504.89 kcal
Protein
7.94 g
Sacharidy
z toho cukr
19.99 g
10.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.96 g
23.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.