Zapékané fazolové lusky s nivou

Rychlá večeře z jednoduchých surovin, co máte běžně v lednici a mrazáku. S pečivem chutnají fazolky výborně.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazolové lusky a žampiony necháme rozmrznout (pokud nepoužijeme sterilované). Povaříme ve vodě do změknutí.
2.
Nivu si nastrouháme na hrubším struhadle.
3.
Vymažeme menší zapékací mísu. Z fazolí vylejeme vodu.
4.
V jiném hrnci připravíme zásmažku z másla a mouky. Zalejeme mlékem a dobře rozmícháme. Ochutíme prolisovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.
5.
Fazole dáme do zapékací mísy. Vypneme omáčku a vmícháme část nastrouhané nivy, asi ¾. Necháme rozpustit a nalejeme na fazolky se žampiony. Posypeme zbývající nivou a zapečeme v rozehřáté troubě asi 15 minut.

Od: Iva V, 3.1.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Kategorie: hlavní chod, předkrm, chuťovky, česká, zelenina, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
268.57 kcal
Protein
10.88 g
Sacharidy
z toho cukr
10.40 g
4.63 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.36 g
11.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.