Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou

Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
2.
Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
3.
Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
4.
Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
5.
Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.

Od: Ráďa 78, 8.5.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
366.47 kcal
Protein
7.08 g
Sacharidy
z toho cukr
16.62 g
10.02 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.69 g
18.77 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama