Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou

Bezmasá česká klasika může být velmi chutná. To v případě, kdy k omáčce nepřistoupíte zcela tradičním způsobem. Bešamelová omáčka dělá z běžných fazolových lusků dobrotu, která se hodí i ke svátečnímu nedělnímu obědu.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Zmražené fazolové lusky dáme vařit do osolené vody, uvaříme do měkka.
2.
Rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a necháme krátce zpěnit. Připravujeme na střední teplotě.
3.
Zpěněnou mouku zalejeme mlékem, množství volte podle požadované hustoty omáčky. Za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Promícháme.
4.
Fazole scedíme a přidáme do omáčky. Ochutíme octem.
5.
Fazolové lusky s bešamelovou omáčkou jsou výborné s knedlíkem i brambory.

Od: Ráďa 78, 8.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 14 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, jogurt/mléko, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
375.36 kcal
Protein
8.04 g
Sacharidy
z toho cukr
17.27 g
9.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.46 g
17.39 g

Detailní rozpis podle ingrediencí