Polévka z čerstvých fazolových lusků

Na tuto polévku jsou nejlepší fazolové lusky z vlastní zahrádky, ale v dnešní době můžeme koupit čerstvé i v obchodě. Použila jsem více barevných druhů. Polévka je velmi jemná s mírně nakyslou chutí po použitém octu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazolové lusky si opláchneme, tvrdé konce odkrojíme a nakrájíme na kousky.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej a vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět.
3.
Přidáme nakrájené lusky, opražíme, zasypeme moukou a rozředíme vodou. Zhruba 0,75 l.
4.
Vložíme oloupané na kostky nakrájené brambory, bujón a přivedeme k varu. Vaříme do měkka.
5.
Polévku odstavíme z plotny, přilijeme smetanu, přidáme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.
6.
Podáváme s nasekanou petrželkou.

Od: Petuler, 14.9.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
25 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
395.27 kcal
Protein
6.73 g
Sacharidy
z toho cukr
40.49 g
5.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.44 g
9.01 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama