Krémová fazolová polévka s ovesnými vločkami

Hustá fazolová polévka, která je připravená bez mouky. Pečlivým rozšleháním je lépe stravitelná a najde oblibu i u dětí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté přidáme masox a nové koření. Dáme vařit do změknutí. Postupně přidáváme vodu. Jakmile jsou fazole uvařené, vytáhneme asi 1 naběračku jen fazolí a dáme stranou. Vytáhneme i nové koření, proto je třeba znát počet kuliček.
2.
Na oleji orestujeme ovesné vločky a přidáme vývar společně se zbytkem fazolí. Důkladně promícháme a chvíli povaříme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a pepř.
3.
Poté prošleháme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme zbývající fazole, prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat. Můžeme zjemnit smetanou ke šlehání.

Od: Ráďa 78, 2.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
152.84 kcal
Protein
4.76 g
Sacharidy
z toho cukr
11.79 g
0.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.53 g
1.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama