Polévka z bílých fazolí

Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
2.
Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
3.
Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
4.
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.

Od: Ráďa 78, 15.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 5 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, luštěniny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
213.45 kcal
Protein
8.08 g
Sacharidy
z toho cukr
26.81 g
0.29 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.21 g
3.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí