Polévka z bílých fazolí
Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!
Ingredience
Postup přípravy
1.
Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
2.
Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
3.
Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
4.
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: | 40 min celkem |
Množství: | 6 × porce |
Autor: | Ráďa 78 |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 5 Kč |
Kategorie: | polévka, česká, luštěniny |
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
217.07 kcal |
Protein |
8.22 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
27.38 g
0.41 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.29 g
3.45 g
|