Polévka z bílých fazolí s uzeným

Hustá fazolová polévka krásně zahřeje a pokud ji budete servírovat s pečivem, může nahradit i teplé jídlo k večeři. Nezapomeňte fazolky namočit přes noc, zkrátíte tím výrazně dobu vaření.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do osolené vody dáme vařit fazolky s bobkovým listem. Nakrájíme na kostičky cibuli a uzené maso. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme orestovat cibuli a uzené maso.
2.
Jakmile jsou fazolky uvařené, připravíme si zásmažku. Do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce sádla a přisypeme 2 lžíce celozrnné mouky a papriku. Necháme zpěnit a poté zalijeme vývarem z fazolí. Podle potřeby dolijeme vodu.
3.
Přidáme fazole, uzené maso i s cibulí a dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, majoránkou. Podle chuti dosolíme.

Od: Iva V, 30.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 3 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, luštěniny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
145.12 kcal
Protein
2.86 g
Sacharidy
z toho cukr
10.43 g
1.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.22 g
4.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí