Polévka z bílých fazolí s uzeným

Hustá fazolová polévka krásně zahřeje a pokud ji budete servírovat s pečivem, může nahradit i teplé jídlo k večeři. Nezapomeňte fazolky namočit přes noc, zkrátíte tím výrazně dobu vaření.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do osolené vody dáme vařit fazolky s bobkovým listem. Nakrájíme na kostičky cibuli a uzené maso. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme orestovat cibuli a uzené maso.
2.
Jakmile jsou fazolky uvařené, připravíme si zásmažku. Do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce sádla a přisypeme 2 lžíce celozrnné mouky a papriku. Necháme zpěnit a poté zalijeme vývarem z fazolí. Podle potřeby dolijeme vodu.
3.
Přidáme fazole, uzené maso i s cibulí a dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, majoránkou. Podle chuti dosolíme.

Od: Iva V, 30.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
161.46 kcal
Protein
5.21 g
Sacharidy
z toho cukr
8.55 g
1.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.97 g
4.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama