Hustá fazolová polévka krásně zahřeje a pokud ji budete servírovat s pečivem, může nahradit i teplé jídlo k večeři. Nezapomeňte fazolky namočit přes noc, zkrátíte tím výrazně dobu vaření.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Do osolené vody dáme vařit fazolky s bobkovým listem. Nakrájíme na kostičky cibuli a uzené maso. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme orestovat cibuli a uzené maso.
Jakmile jsou fazolky uvařené, připravíme si zásmažku. Do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce sádla a přisypeme 2 lžíce celozrnné mouky a papriku. Necháme zpěnit a poté zalijeme vývarem z fazolí. Podle potřeby dolijeme vodu.
Přidáme fazole, uzené maso i s cibulí a dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, majoránkou. Podle chuti dosolíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 161.46 kcal |
Protein: 5.21 g |
Sacharidy: 8.55 g |
z toho cukr: 1.40 g |
Tuk: 10.97 g |
z toho nas. MK: 4.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1420-polevka-z-bilych-fazoli-s-uzenym