Polévka z bílých fazolí s uzeným

Hustá fazolová polévka krásně zahřeje a pokud ji budete servírovat s pečivem, může nahradit i teplé jídlo k večeři. Nezapomeňte fazolky namočit přes noc, zkrátíte tím výrazně dobu vaření.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Do osolené vody dáme vařit fazolky s bobkovým listem. Nakrájíme na kostičky cibuli a uzené maso. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce sádla, dáme orestovat cibuli a uzené maso.
  2. Jakmile jsou fazolky uvařené, připravíme si zásmažku. Do hrnce dáme rozehřát 2 lžíce sádla a přisypeme 2 lžíce celozrnné mouky a papriku. Necháme zpěnit a poté zalijeme vývarem z fazolí. Podle potřeby dolijeme vodu.
  3. Přidáme fazole, uzené maso i s cibulí a dochutíme rajčatovým protlakem, pepřem, majoránkou. Podle chuti dosolíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 161.46 kcal | Protein: 5.21 g | Sacharidy: 8.55 g | z toho cukr: 1.40 g | Tuk: 10.97 g | z toho nas. MK: 4.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1420-polevka-z-bilych-fazoli-s-uzenym