Fazolová polévka s uzeninou

Perfektní večeře a zároveň způsob, jak využít zbylou uzeninu z víkendového opékání. Polévka dokonale zasytí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Fazole přes noc namočíme do studené vody.
2.
Vodu vylejeme, dáme novou a uvaříme fazole do měkka. Přecedíme vývar.
3.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a sladkou papriku a promícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem z fazolí. Dobře promícháme. Vývar přilíváme postupně, podle toho, jak hustou chceme výslednou polévku.
4.
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Ztlumíme a občas promícháme. Přidáme fazole a společně povaříme asi 10 minut.
5.
Ochutíme solí, pepřem a majoránkou rozetřenou v dlaních.

Od: Ráďa 78, 18.7.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
287.17 kcal
Protein
12.40 g
Sacharidy
z toho cukr
20.43 g
0.82 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.15 g
5.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama