Perfektní večeře a zároveň způsob, jak využít zbylou uzeninu z víkendového opékání. Polévka dokonale zasytí.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme do studené vody.
Vodu vylejeme, dáme novou a uvaříme fazole do měkka. Přecedíme vývar.
Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a sladkou papriku a promícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem z fazolí. Dobře promícháme. Vývar přilíváme postupně, podle toho, jak hustou chceme výslednou polévku.
Špekáčky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Ztlumíme a občas promícháme. Přidáme fazole a společně povaříme asi 10 minut.
Ochutíme solí, pepřem a majoránkou rozetřenou v dlaních.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 287.17 kcal |
Protein: 12.40 g |
Sacharidy: 20.43 g |
z toho cukr: 0.82 g |
Tuk: 15.15 g |
z toho nas. MK: 5.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1777-fazolova-polevka-s-uzeninou