Fazolová polévka s uzeninou

Perfektní večeře a zároveň způsob, jak využít zbylou uzeninu z víkendového opékání. Polévka dokonale zasytí.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc namočíme do studené vody.
  2. Vodu vylejeme, dáme novou a uvaříme fazole do měkka. Přecedíme vývar.
  3. Ve větším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a sladkou papriku a promícháme. Necháme zpěnit a zalijeme vývarem z fazolí. Dobře promícháme. Vývar přilíváme postupně, podle toho, jak hustou chceme výslednou polévku.
  4. Špekáčky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do polévky. Ztlumíme a občas promícháme. Přidáme fazole a společně povaříme asi 10 minut.
  5. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou rozetřenou v dlaních.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 287.17 kcal | Protein: 12.40 g | Sacharidy: 20.43 g | z toho cukr: 0.82 g | Tuk: 15.15 g | z toho nas. MK: 5.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1777-fazolova-polevka-s-uzeninou