Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 194.77 kcal |
Protein: 8.63 g |
Sacharidy: 20.06 g |
z toho cukr: 0.80 g |
Tuk: 6.83 g |
z toho nas. MK: 2.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1631-polevka-z-bilych-fazoli