Polévka z bílých fazolí

Hustá fazolová polévka, která krásně voní bobkovým listem a majoránkou je dokonalá nejen k obědu, ale i jako večeře. V nevlídných podzimních dnech krásně zahřeje!

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Velké bílé fazole si na noc namočíme do studené vody. Druhý den vodu slejeme, dáme novou a dáme vařit se lžičkou soli a bobkovým listem.
  2. Až jsou fazole měkké, připravíme si v jiném hrnci zásmažku. Rozehřejeme sádlo, přidáme hladkou mouku a promícháme. Po zpěnění zalijeme vodou a dobře promícháme na hustější kaši.
  3. Do základu vlijeme fazole i s vývarem. Podle požadované hustoty přilejeme vodu.
  4. Dochutíme česnekem, solí, majoránkou a sladkou paprikou. Můžeme připepřit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 194.77 kcal | Protein: 8.63 g | Sacharidy: 20.06 g | z toho cukr: 0.80 g | Tuk: 6.83 g | z toho nas. MK: 2.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1631-polevka-z-bilych-fazoli