Krémová fazolová polévka s ovesnými vločkami

Hustá fazolová polévka, která je připravená bez mouky. Pečlivým rozšleháním je lépe stravitelná a najde oblibu i u dětí.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté přidáme masox a nové koření. Dáme vařit do změknutí. Postupně přidáváme vodu. Jakmile jsou fazole uvařené, vytáhneme asi 1 naběračku jen fazolí a dáme stranou. Vytáhneme i nové koření, proto je třeba znát počet kuliček.
  2. Na oleji orestujeme ovesné vločky a přidáme vývar společně se zbytkem fazolí. Důkladně promícháme a chvíli povaříme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a pepř.
  3. Poté prošleháme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme zbývající fazole, prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat. Můžeme zjemnit smetanou ke šlehání.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 152.84 kcal | Protein: 4.76 g | Sacharidy: 11.79 g | z toho cukr: 0.45 g | Tuk: 8.53 g | z toho nas. MK: 1.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2582-kremova-fazolova-polevka-s-ovesnymi-vlockami