Hustá fazolová polévka, která je připravená bez mouky. Pečlivým rozšleháním je lépe stravitelná a najde oblibu i u dětí.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Poté přidáme masox a nové koření. Dáme vařit do změknutí. Postupně přidáváme vodu. Jakmile jsou fazole uvařené, vytáhneme asi 1 naběračku jen fazolí a dáme stranou. Vytáhneme i nové koření, proto je třeba znát počet kuliček.
Na oleji orestujeme ovesné vločky a přidáme vývar společně se zbytkem fazolí. Důkladně promícháme a chvíli povaříme. Přidáme prolisovaný česnek, bazalku a pepř.
Poté prošleháme tyčovým mixérem dohladka. Vrátíme zbývající fazole, prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat. Můžeme zjemnit smetanou ke šlehání.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 152.84 kcal |
Protein: 4.76 g |
Sacharidy: 11.79 g |
z toho cukr: 0.45 g |
Tuk: 8.53 g |
z toho nas. MK: 1.24 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2582-kremova-fazolova-polevka-s-ovesnymi-vlockami