Jemná hrášková polévka s bramborem

Jemná polévka ze sterilovaného hrášku, která vám nezabere moc času.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky.
2.
Zaprášíme moukou, orestujeme a poté rozředíme vodou, zhruba 1 litr.
3.
Vložíme očištěné na malé kostičky nakrájené brambory a přivedeme k varu, vaříme do změknutí.
4.
Před dokončením vsypeme scezený hrášek, necháme projít varem a poté odstavíme z plotny.
5.
Přidáme smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, prolisujeme česnek a vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Při podávání můžeme ozdobit čerstvou petrželkou.

Od: Petuler, 30.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
15 min vaření
20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
401.81 kcal
Protein
9.10 g
Sacharidy
z toho cukr
40.67 g
7.00 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.24 g
5.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama