Jednoduchá hrachová polévka

Hrachová polévka patří k mým oblíbeným. Ale málokdy myslím na to, abych namočil předem hrách. Vyzkoušel jsem variantu ze zmraženého hrášku a polévka byla výborná.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mražený hrášek propláchneme na cedníku teplou vodou.
2.
Oškrábeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit.
3.
Rozehřejeme v hrnci olej a orestujeme ovesné vločky. Zalijeme asi 2 l vody. Promícháme. Přidáme 2/3 hrášku, zeleninové bujóny a přivedeme k varu. Chvíli vaříme.
4.
2/3 uvařených brambor přidáme do polévky. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
5.
Do hotové polévky přidáme zbylý hrášek a brambory. Společně prohřejeme, dochutíme solí a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 15.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: polévka, česká, luštěniny, ovesné vločky, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
262.43 kcal
Protein
7.28 g
Sacharidy
z toho cukr
30.16 g
1.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.57 g
0.99 g

Detailní rozpis podle ingrediencí