Hrachová je ze sušeného hrachu a Hrášková je z čerstvého zeleného hrášku, tudíž velký rozdíl.
Hrášková polévka
Taky občas vaříte podle potravin, které potřebujete spotřebovat, než se vyhodí? Já dnes chtěla upotřebit tvrdnoucí pečivo, takže krutonky to vždy jistí. Ale co k tomu?
Dala bych ruku do ohně, že jsem tu měla zelený hrách.. Ale jsem asi barvoslepá, doma jsem našla jen žlutý.. Nevadí, s hráškem v mrazáku se i tak dala vykouzlit hrachová polévka, nebo hrášková? Je v tom nějaký rozdíl??? 🤔🤣
Reklama
Postup přípravy
1.
Hrách zalijeme studenou vodou a necháme přes noc namočený. Pak slijeme vodu a hrách propláchneme.
2.
Oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a na oleji osmahneme.
3.
Přidáme hrách, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přidáme saturejku (ale nemusíme, ta se přidává pokud trpíte nadýmáním z luštěnin) a nakonec prolisujeme česnek.
4.
Necháme cca 20 minut vařit.
5.
Nakrájíme pečivo na kousíčky, pokapeme olejem a šoupneme na 10 minut do trouby.
6.
Pokud používáte mražený hrášek, tak jej přidáme po 20 minutách společně s majoránkou do polévky a necháme ještě 10 minut vařit.
7.
Poté snížíme plamen a důkladně promixujeme.
8.
Pokud se nám zdá krém řídký, přihodíme ještě na malé kousky nakrájené brambory a vaříme dokud lehce nezměknou a znovu rozmixujeme.
9.
Ale berte v potaz, že druhý den by z polévky mohla vzniknou kaše, takže všeho s mírou 😉
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
293.02 kcal |
Protein |
15.36 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
49.28 g
7.14 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.77 g
0.30 g
|
Reklama
Reklama




