Hustá hrachová polévka bez mouky

  • Přidat foto

Luštěniny by se v našem týdenním jídelníčku měly objevit alespoň třikrát. Nejlepším způsobem, jak toto pravidlo dodržet je zařazení nejrůznějších polévek.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách namočíme do studené vody alespoň na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Poté dáme vařit do změknutí. Před dovařením přidáme brambory nakrájené na kostičky.
2.
Po uvaření vytáhneme obracečkou brambory a část hrachu. Dáme na talířek stranou.
3.
Zbývající směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme hrášek a brambory.
4.
Ochutíme vegetou, pepřem, prolisovaným česnekem a bazalkou. Krátce povaříme s kořením a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 30.4.2020

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
1 hod vaření
1 hod 5 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: polévka, česká, luštěniny, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
437.33 kcal
Protein
22.89 g
Sacharidy
z toho cukr
80.61 g
1.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.01 g
0.08 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.