Hustá hrachová polévka bez mouky
Luštěniny by se v našem týdenním jídelníčku měly objevit alespoň třikrát. Nejlepším způsobem, jak toto pravidlo dodržet je zařazení nejrůznějších polévek.
Reklama
Postup přípravy
1.
Hrách namočíme do studené vody alespoň na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Poté dáme vařit do změknutí. Před dovařením přidáme brambory nakrájené na kostičky.
2.
Po uvaření vytáhneme obracečkou brambory a část hrachu. Dáme na talířek stranou.
3.
Zbývající směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme hrášek a brambory.
4.
Ochutíme vegetou, pepřem, prolisovaným česnekem a bazalkou. Krátce povaříme s kořením a můžeme podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
437.33 kcal |
Protein |
22.89 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
80.61 g
1.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
1.01 g
0.08 g
|
Reklama
Reklama