Hustá hrachová polévka bez mouky

Luštěniny by se v našem týdenním jídelníčku měly objevit alespoň třikrát. Nejlepším způsobem, jak toto pravidlo dodržet je zařazení nejrůznějších polévek.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme do studené vody alespoň na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Poté dáme vařit do změknutí. Před dovařením přidáme brambory nakrájené na kostičky.
  2. Po uvaření vytáhneme obracečkou brambory a část hrachu. Dáme na talířek stranou.
  3. Zbývající směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme hrášek a brambory.
  4. Ochutíme vegetou, pepřem, prolisovaným česnekem a bazalkou. Krátce povaříme s kořením a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 437.33 kcal | Protein: 22.89 g | Sacharidy: 80.61 g | z toho cukr: 1.90 g | Tuk: 1.01 g | z toho nas. MK: 0.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2578-husta-hrachova-polevka-bez-mouky