Hrachová polévka s klobásou bez mouky
- Přidat foto
-
Reklama
Hrachová polévka je v české kuchyni klasikou. Polévka je vydatná, zdravá a skvěle chutná i přesto, že není zahuštěná.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Hrách si dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, nejlépe den před vařením. V den vaření vodu slijeme, doplníme zeleninovým vývarem a dáme vařit na plotnu.
2.
Vaříme hrách do změknutí asi 50 až 60 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a klobásy na kostičky a na sádle opečeme do zlatova.
3.
Uvařený hrách odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Poté dochutíme, solí, prolisovaným česnekem a v dlaních rozmělněnou majoránkou.
4.
Při podávání posypeme opraženou cibulkou a klobásou. Kdo chce může přidat opečený chleba.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 1 hod vaření 1 hod 15 min celkem |
Množství: | 10 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 17 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
362.10 kcal |
Protein |
17.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.48 g
3.91 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.21 g
4.98 g
|
Reklama
Reklama