Hrachová polévka s klobásou bez mouky

Hrachová polévka je v české kuchyni klasikou. Polévka je vydatná, zdravá a skvěle chutná i přesto, že není zahuštěná.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách si dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, nejlépe den před vařením. V den vaření vodu slijeme, doplníme zeleninovým vývarem a dáme vařit na plotnu.
2.
Vaříme hrách do změknutí asi 50 až 60 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli a klobásy na kostičky a na sádle opečeme do zlatova.
3.
Uvařený hrách odstavíme z plotny a tyčovým mixérem rozmixujeme na krém. Poté dochutíme, solí, prolisovaným česnekem a v dlaních rozmělněnou majoránkou.
4.
Při podávání posypeme opraženou cibulkou a klobásou. Kdo chce může přidat opečený chleba.

Od: Petuler, 21.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
362.10 kcal
Protein
17.61 g
Sacharidy
z toho cukr
38.48 g
3.91 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.21 g
4.98 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama