Hrachová polévka s uzeným masem

Hrachová polévka je výtečná, mnohé ale od vaření odradí dlouhá příprava. Můžete si pomoci vařením v tlakovém hrnci a vmícháním hotové zásmažky (jíšky v prášku). Polévku připravíte opravdu snadno.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte a do tlakového hrnce dejte rozehřát sádlo.
2.
Na sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte nakrájené uzené maso. Hrách zalijte dostatkem vody a vlijte k masu a cibuli.
3.
Přidejte sůl a pepř. Vařte pod tlakem 40 minut. Po uvaření vmíchejte prolisovaný česnek, jíšku a rozetřenou majoránku.
4.
Dochuťte solí a pepřem a nechte společně prohřát.

Od: Ráďa 78, 10.1.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
50 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
160.67 kcal
Protein
8.01 g
Sacharidy
z toho cukr
15.29 g
0.90 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.36 g
3.32 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama