Hrachová polévka s uzeným masem

Hrachová polévka je výtečná, mnohé ale od vaření odradí dlouhá příprava. Můžete si pomoci vařením v tlakovém hrnci a vmícháním hotové zásmažky (jíšky v prášku). Polévku připravíte opravdu snadno.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte a do tlakového hrnce dejte rozehřát sádlo.
  2. Na sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte nakrájené uzené maso. Hrách zalijte dostatkem vody a vlijte k masu a cibuli.
  3. Přidejte sůl a pepř. Vařte pod tlakem 40 minut. Po uvaření vmíchejte prolisovaný česnek, jíšku a rozetřenou majoránku.
  4. Dochuťte solí a pepřem a nechte společně prohřát.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 160.67 kcal | Protein: 8.01 g | Sacharidy: 15.29 g | z toho cukr: 0.90 g | Tuk: 7.36 g | z toho nas. MK: 3.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3713-hrachova-polevka-s-uzenym-masem