Hrachová polévka je výtečná, mnohé ale od vaření odradí dlouhá příprava. Můžete si pomoci vařením v tlakovém hrnci a vmícháním hotové zásmažky (jíšky v prášku). Polévku připravíte opravdu snadno.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Hrách namočte přes noc do vody. Druhý den vodu slijte a do tlakového hrnce dejte rozehřát sádlo.
Na sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte nakrájené uzené maso. Hrách zalijte dostatkem vody a vlijte k masu a cibuli.
Přidejte sůl a pepř. Vařte pod tlakem 40 minut. Po uvaření vmíchejte prolisovaný česnek, jíšku a rozetřenou majoránku.
Dochuťte solí a pepřem a nechte společně prohřát.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 160.67 kcal |
Protein: 8.01 g |
Sacharidy: 15.29 g |
z toho cukr: 0.90 g |
Tuk: 7.36 g |
z toho nas. MK: 3.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3713-hrachova-polevka-s-uzenym-masem