Zadělávaný hrášek s mrkví

Bezmasá rychlovka k večeři, kterou si oblíbí děti i dospělí. Se zázvorem má příjemnou chuť i vůni. Podáváme s vejcem natvrdo nebo se ztraceným vejcem.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Poté vodu slijeme, dáme novou a s trochou soli povaříme asi 10 minut.
2.
Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vmícháme k hrachu a povaříme do změknutí hrachu a mrkve.
3.
Do hrnce scedíme vývar.
4.
Připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Uvaříme hustou kaši. Pomalu zaléváme vývarem a pořád mícháme. Základ si necháme raději hustší.
5.
Vmícháme hrášek a mrkev. Ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem, solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.
6.
Nakonec můžeme ještě zjemnit trochou smetany ke šlehání.

Od: Ráďa 78, 24.3.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 2 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, luštěniny
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
145.43 kcal
Protein
5.47 g
Sacharidy
z toho cukr
17.56 g
3.84 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.58 g
2.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama