Zadělávaný hrášek, sázené vejce, vařený brambor

Hrášek je zadělávaný s celozrnnou špaldovou moukou. Hrášek jsem použila mražený pro jeho nasládlou chuť. Můžeme podávat s masem a knedlíkem, ale u nás máme nejraději brambor a vejce.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli na kostičky.
2.
Zasypeme moukou, opečeme a rozředíme mlékem. Dobře prošleháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky.
3.
Přivedeme k varu a omáčku provaříme asi 10 minut. Poté vsypeme hrášek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
4.
Přidáme sůl, pepř, vegetu, muškátový oříšek a podle chuti dochutíme.
5.
Na pánev si dáme trochu oleje, rozehřejeme a rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme a necháme osmažit.
6.
Zadělávaný hrášek podáváme s vařeným bramborem a sázeným vejcem.

Od: Petuler, 14.11.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, luštěniny, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
531.15 kcal
Protein
23.81 g
Sacharidy
z toho cukr
46.43 g
11.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.93 g
4.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama