Hrachová kaše

  • Přidat foto

Stálice v české kuchyni. Výborně hebká hrachová kaše. S uzeným masem, čerstvým chlebem a restovanou cibulkou nemá chybu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách dáme přes noc do studené vody. Poté vodu vyměníme a se lžičkou soli vaříme doměkka. Doba vaření je opravdu dlouhá, může to trvat i 1 hodinu.
2.
Až je hrách uvařený, rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou mléka a přidáme hrách i s vývarem.
3.
Pokud by vývaru bylo příliš, část předtím vylejeme.
4.
Rychle mícháme a získáme hustou kaši. Tu ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.
5.
Tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, ale pouze nahrubo, část hrachu si musí zachovat strukturu.
6.
Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na sádle. Až je kaše hotová, přimícháme do kaše.
7.
Podáváme s čerstvým chlebem, okurkou a uzeným masem.

Od: Iva V, 13.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, přílohy, luštěniny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
408.01 kcal
Protein
17.09 g
Sacharidy
z toho cukr
48.70 g
8.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.21 g
7.92 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.