Hrachová kaše

Stálice v české kuchyni. Výborně hebká hrachová kaše. S uzeným masem, čerstvým chlebem a restovanou cibulkou nemá chybu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách dáme přes noc do studené vody. Poté vodu vyměníme a se lžičkou soli vaříme doměkka. Doba vaření je opravdu dlouhá, může to trvat i 1 hodinu.
2.
Až je hrách uvařený, rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou mléka a přidáme hrách i s vývarem.
3.
Pokud by vývaru bylo příliš, část předtím vylejeme.
4.
Rychle mícháme a získáme hustou kaši. Tu ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.
5.
Tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, ale pouze nahrubo, část hrachu si musí zachovat strukturu.
6.
Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na sádle. Až je kaše hotová, přimícháme do kaše.
7.
Podáváme s čerstvým chlebem, okurkou a uzeným masem.

Od: Iva V, 13.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
359.29 kcal
Protein
15.93 g
Sacharidy
z toho cukr
43.69 g
7.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.23 g
7.07 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama