Hrachová kaše
Stálice v české kuchyni. Výborně hebká hrachová kaše. S uzeným masem, čerstvým chlebem a restovanou cibulkou nemá chybu.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hrách dáme přes noc do studené vody. Poté vodu vyměníme a se lžičkou soli vaříme doměkka. Doba vaření je opravdu dlouhá, může to trvat i 1 hodinu.
- Až je hrách uvařený, rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou mléka a přidáme hrách i s vývarem.
- Pokud by vývaru bylo příliš, část předtím vylejeme.
- Rychle mícháme a získáme hustou kaši. Tu ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.
- Tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, ale pouze nahrubo, část hrachu si musí zachovat strukturu.
- Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na sádle. Až je kaše hotová, přimícháme do kaše.
- Podáváme s čerstvým chlebem, okurkou a uzeným masem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 359.28 kcal |
Protein: 15.93 g |
Sacharidy: 43.69 g |
z toho cukr: 7.45 g |
Tuk: 13.23 g |
z toho nas. MK: 7.07 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2172-hrachova-kase