Hrášková polévka se smetanou
Krásně hebká polévka, zahuštěná rozmixovaným hráškem a ovesnými vločkami. Výborná k obědu nebo k večeři. Luštěniny by na našem stole neměly chybět!
Reklama
Postup přípravy
1.
Hrách namočíme přes noc do vody. Poté dáme vařit s bujónem do změknutí. Vaříme na mírný stupeň pod poklicí. Nebojte se rozvařit.
2.
Ke konci vaření přidejte k hrachu ovesné vločky a prolisovaný česnek. Nechte změknout. Rozmixujte tyčovým mixérem.
3.
Ochuťte solí, pepřem a rozetřenou majoránkou. Nakonec vypněte, vmíchejte smetanu a už nevařte.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
121.90 kcal |
Protein |
4.98 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
12.46 g
1.93 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.51 g
3.32 g
|
Reklama
Reklama