Krémová hrachová polévka s mozzarellou

Výborná luštěninová polévka připravená do hladkého krému. Skvělou tečkou je mozzarella a zakysaná smetana.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách dáme do studené vody a necháme namočený několik hodin, nejlépe přes noc.
2.
Poté vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přilejeme více vody a přidáme k hrachu kostku hovězího bujónu.
3.
Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Jakmile mouka zpění, zalejeme ji mlékem. Rychle mícháme. Do základu přilejeme hrášek i s vývarem.
4.
Ochutíme saturejkou a prošleháme dlouze tyčovým mixérem do hladkého krému. Přidáme pepř a případně sůl. Obvykle to ale díky bujónu není potřeba.
5.
Před servírováním dáme do každé porce lžíci zakysané smetany a promícháme. Poté přidáme nakrájenou mozzarellu.

Od: Ráďa 78, 14.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
378.96 kcal
Protein
19.74 g
Sacharidy
z toho cukr
28.17 g
4.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.89 g
12.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama