Krémová hrachová polévka s mozzarellou

Výborná luštěninová polévka připravená do hladkého krému. Skvělou tečkou je mozzarella a zakysaná smetana.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách dáme do studené vody a necháme namočený několik hodin, nejlépe přes noc.
  2. Poté vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přilejeme více vody a přidáme k hrachu kostku hovězího bujónu.
  3. Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Jakmile mouka zpění, zalejeme ji mlékem. Rychle mícháme. Do základu přilejeme hrášek i s vývarem.
  4. Ochutíme saturejkou a prošleháme dlouze tyčovým mixérem do hladkého krému. Přidáme pepř a případně sůl. Obvykle to ale díky bujónu není potřeba.
  5. Před servírováním dáme do každé porce lžíci zakysané smetany a promícháme. Poté přidáme nakrájenou mozzarellu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 378.96 kcal | Protein: 19.74 g | Sacharidy: 28.17 g | z toho cukr: 4.09 g | Tuk: 20.89 g | z toho nas. MK: 12.54 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2177-kremova-hrachova-polevka-s-mozzarellou