Krémová hrachová polévka s mozzarellou
Výborná luštěninová polévka připravená do hladkého krému. Skvělou tečkou je mozzarella a zakysaná smetana.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Hrách dáme do studené vody a necháme namočený několik hodin, nejlépe přes noc.
- Poté vodu vyměníme a uvaříme doměkka. Ke konci vaření přilejeme více vody a přidáme k hrachu kostku hovězího bujónu.
- Rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Jakmile mouka zpění, zalejeme ji mlékem. Rychle mícháme. Do základu přilejeme hrášek i s vývarem.
- Ochutíme saturejkou a prošleháme dlouze tyčovým mixérem do hladkého krému. Přidáme pepř a případně sůl. Obvykle to ale díky bujónu není potřeba.
- Před servírováním dáme do každé porce lžíci zakysané smetany a promícháme. Poté přidáme nakrájenou mozzarellu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 378.96 kcal |
Protein: 19.74 g |
Sacharidy: 28.17 g |
z toho cukr: 4.09 g |
Tuk: 20.89 g |
z toho nas. MK: 12.54 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2177-kremova-hrachova-polevka-s-mozzarellou