Hrachová polévka na bešamelovém základu

Výborná polévka provoněná majoránkou a česnekem. Můžete ji na talíři dochutit trochou zakysané smetany nebo přidat chlebové krutony.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Hrách namočíme přes noc do vody. Poté přidáme bujón a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme do změknutí, přiléváme vodu.
2.
V jiném, větším, hrnci připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo a přidáme mouku, rychle mícháme a zaléváme mlékem. Za stálého míchání přilijeme do bešamelu uvařený hrášek a mrkev.
3.
Chvíli povaříme a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem.
4.
Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
5.
Nakonec rozetřeme v dlaních majoránku. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Od: Ráďa 78, 3.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
12 hod celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
117.88 kcal
Protein
4.92 g
Sacharidy
z toho cukr
13.42 g
2.22 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.82 g
2.82 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama