Hrachová polévka na bešamelovém základu

Výborná polévka provoněná majoránkou a česnekem. Můžete ji na talíři dochutit trochou zakysané smetany nebo přidat chlebové krutony.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme přes noc do vody. Poté přidáme bujón a na kolečka nakrájenou mrkev. Vaříme do změknutí, přiléváme vodu.
  2. V jiném, větším, hrnci připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo a přidáme mouku, rychle mícháme a zaléváme mlékem. Za stálého míchání přilijeme do bešamelu uvařený hrášek a mrkev.
  3. Chvíli povaříme a částečně rozmixujeme tyčovým mixérem.
  4. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  5. Nakonec rozetřeme v dlaních majoránku. Chvíli povaříme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 117.88 kcal | Protein: 4.92 g | Sacharidy: 13.42 g | z toho cukr: 2.22 g | Tuk: 4.82 g | z toho nas. MK: 2.82 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3007-hrachova-polevka-na-besamelovem-zakladu