Hrachová kaše

Stálice v české kuchyni. Výborně hebká hrachová kaše. S uzeným masem, čerstvým chlebem a restovanou cibulkou nemá chybu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách dáme přes noc do studené vody. Poté vodu vyměníme a se lžičkou soli vaříme doměkka. Doba vaření je opravdu dlouhá, může to trvat i 1 hodinu.
  2. Až je hrách uvařený, rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou mléka a přidáme hrách i s vývarem.
  3. Pokud by vývaru bylo příliš, část předtím vylejeme.
  4. Rychle mícháme a získáme hustou kaši. Tu ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a rozetřenou majoránkou.
  5. Tyčovým mixérem krátce rozmixujeme, ale pouze nahrubo, část hrachu si musí zachovat strukturu.
  6. Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi na sádle. Až je kaše hotová, přimícháme do kaše.
  7. Podáváme s čerstvým chlebem, okurkou a uzeným masem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 359.29 kcal | Protein: 15.93 g | Sacharidy: 43.69 g | z toho cukr: 7.45 g | Tuk: 13.23 g | z toho nas. MK: 7.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2172-hrachova-kase