Hrachová kaše bez mouky s klobásou

Hrachová kaše se může připravit jak ze zeleného hrachu, tak ze žlutého. Kaše je dobře stravitelná, protože není zahuštěná a také je velmi snadná na přípravu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Kdo je zvyklý si hrách namáčet dopředu, může tak udělat den před vařením. Já hrách vařím rovnou bez namáčení. Dobře propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme do měkka asi hodinu.
2.
Po uvaření necháme asi tak 1 cm vody a zbytek scedíme. Tyčovým mixérem rozšleháme na kaši.
3.
Dochutíme solí, pepřem, rozmělněnou majoránkou, prolisovaným česnek.
4.
Na kostičky nakrájenou cibuli si osmažíme na sádle do růžova a vmícháme do kaše. Můžeme si nechat část a posypat klobásu při podávání.
5.
Klobásky si nařežeme a opečeme na pánvi nebo grilu a můžeme podávat třeba s kyselou okurkou.

Od: Petuler, 29.4.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
1 hod vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 34 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
864.66 kcal
Protein
42.07 g
Sacharidy
z toho cukr
88.73 g
5.64 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.46 g
12.24 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama