Hrachová kaše bez mouky s klobásou

Hrachová kaše se může připravit jak ze zeleného hrachu, tak ze žlutého. Kaše je dobře stravitelná, protože není zahuštěná a také je velmi snadná na přípravu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kdo je zvyklý si hrách namáčet dopředu, může tak udělat den před vařením. Já hrách vařím rovnou bez namáčení. Dobře propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a vaříme do měkka asi hodinu.
  2. Po uvaření necháme asi tak 1 cm vody a zbytek scedíme. Tyčovým mixérem rozšleháme na kaši.
  3. Dochutíme solí, pepřem, rozmělněnou majoránkou, prolisovaným česnek.
  4. Na kostičky nakrájenou cibuli si osmažíme na sádle do růžova a vmícháme do kaše. Můžeme si nechat část a posypat klobásu při podávání.
  5. Klobásky si nařežeme a opečeme na pánvi nebo grilu a můžeme podávat třeba s kyselou okurkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 864.66 kcal | Protein: 42.07 g | Sacharidy: 88.73 g | z toho cukr: 5.64 g | Tuk: 37.46 g | z toho nas. MK: 12.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2577-hrachova-kase-bez-mouky-s-klobasou