Hrášek je zadělávaný s celozrnnou špaldovou moukou. Hrášek jsem použila mražený pro jeho nasládlou chuť. Můžeme podávat s masem a knedlíkem, ale u nás máme nejraději brambor a vejce.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli na kostičky.
Zasypeme moukou, opečeme a rozředíme mlékem. Dobře prošleháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky.
Přivedeme k varu a omáčku provaříme asi 10 minut. Poté vsypeme hrášek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
Přidáme sůl, pepř, vegetu, muškátový oříšek a podle chuti dochutíme.
Na pánev si dáme trochu oleje, rozehřejeme a rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme a necháme osmažit.
Zadělávaný hrášek podáváme s vařeným bramborem a sázeným vejcem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 531.15 kcal |
Protein: 23.81 g |
Sacharidy: 46.43 g |
z toho cukr: 11.35 g |
Tuk: 22.93 g |
z toho nas. MK: 4.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3271-zadelavany-hrasek-sazene-vejce-vareny-brambor