Zadělávaný hrášek, sázené vejce, vařený brambor

Hrášek je zadělávaný s celozrnnou špaldovou moukou. Hrášek jsem použila mražený pro jeho nasládlou chuť. Můžeme podávat s masem a knedlíkem, ale u nás máme nejraději brambor a vejce.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli na kostičky.
  2. Zasypeme moukou, opečeme a rozředíme mlékem. Dobře prošleháme metličkou, aby se nám nevytvořily hrudky.
  3. Přivedeme k varu a omáčku provaříme asi 10 minut. Poté vsypeme hrášek, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.
  4. Přidáme sůl, pepř, vegetu, muškátový oříšek a podle chuti dochutíme.
  5. Na pánev si dáme trochu oleje, rozehřejeme a rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme a necháme osmažit.
  6. Zadělávaný hrášek podáváme s vařeným bramborem a sázeným vejcem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 531.15 kcal | Protein: 23.81 g | Sacharidy: 46.43 g | z toho cukr: 11.35 g | Tuk: 22.93 g | z toho nas. MK: 4.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3271-zadelavany-hrasek-sazene-vejce-vareny-brambor