Zadělávaný hrášek s mrkví

Bezmasá rychlovka k večeři, kterou si oblíbí děti i dospělí. Se zázvorem má příjemnou chuť i vůni. Podáváme s vejcem natvrdo nebo se ztraceným vejcem.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Hrách namočíme přes noc do studené vody. Poté vodu slijeme, dáme novou a s trochou soli povaříme asi 10 minut.
  2. Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vmícháme k hrachu a povaříme do změknutí hrachu a mrkve.
  3. Do hrnce scedíme vývar.
  4. Připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Uvaříme hustou kaši. Pomalu zaléváme vývarem a pořád mícháme. Základ si necháme raději hustší.
  5. Vmícháme hrášek a mrkev. Ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem, solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.
  6. Nakonec můžeme ještě zjemnit trochou smetany ke šlehání.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 145.43 kcal | Protein: 5.47 g | Sacharidy: 17.56 g | z toho cukr: 3.84 g | Tuk: 5.58 g | z toho nas. MK: 2.12 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3039-zadelavany-hrasek-s-mrkvi