Hráškový krém

Polévka je grunt. Říkaly to už naše babičky a nám všem se to v dospělosti potvrzuje. Ne vždy máme ale náladu vařit masový vývar či jinou časově náročnou polévku. Přicházíme proto s receptem na jednoduchý a rychlý hráškový krém, který nejen zasytí, ale také potěší vaše chuťové pohárky. Skvěle jej doplní křupavé domácí krutóny. Věřte, že pokud naservírujete tuto polévku své rodině, nešlápnete vedle.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Pórek zbavíme zelené části. Nevyhazujte ji, ale uschovejte například do zeleninového vývaru, který je možné používat na nepřeberné množství pokrmů. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka.
2.
V hrnci necháme zpěnit máslo a pór na něm podusíme, dokud se nerozvoní a nezměkne. Jakmile vás sladká vůně div neomámí, je čas přidat hrášek. Tyto dva komponenty společně zamícháme a přidáme sůl s pepřem a půl předepsané dávky muškátového oříšku. Je třeba pracovat rychle, aby se zelenina nezačala připalovat. Směs zalijeme vývarem a vaříme do změknutí hrášku.
3.
Jakmile je hrášek dostatečně měkký, polévku odstavíme a připravíme si tyčový mixér. Rozmixujeme polévku s právě přidanou smetanou a na závěr postupně dochucujeme muškátovým oříškem.
4.
Věříme, že vám hráškový krém zachutná. Nebojte se čas od času pozměnit hlavní ingredienci a místo hrášku použít například dýni či květák. Chuťový požitek zaručen.

Od: Natálie, 14.12.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Natálie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.33 kcal
Protein
9.01 g
Sacharidy
z toho cukr
22.08 g
11.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.70 g
9.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama