Bramborovo-pórkový krém
Bramborovo-pórkový krém je lahodná a jemná polévka, která kombinuje sladkost póru s jemnou strukturou brambor. Tento krémový pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, který potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí.
Reklama
Postup přípravy
1.
Očistíme a nakrájíme brambory na kostky, pórek na kolečka, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
2.
V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
3.
Přidáme pórek a krátce orestujeme.
4.
Přidáme brambory a zalijeme vývarem.
5.
Vaříme cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.
6.
Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
7.
Krátce povaříme, případně doladíme koření.
8.
Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
344.89 kcal |
Protein |
6.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.58 g
10.02 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.22 g
10.23 g
|
Reklama
Reklama