Bramborovo-pórkový krém je lahodná a jemná polévka, která kombinuje sladkost póru s jemnou strukturou brambor. Tento krémový pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, který potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Očistíme a nakrájíme brambory na kostky, pórek na kolečka, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
Přidáme pórek a krátce orestujeme.
Přidáme brambory a zalijeme vývarem.
Vaříme cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
Krátce povaříme, případně doladíme koření.
Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 344.89 kcal |
Protein: 6.37 g |
Sacharidy: 42.58 g |
z toho cukr: 10.02 g |
Tuk: 15.22 g |
z toho nas. MK: 10.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4597-bramborovo-porkovy-krem