Bramborovo-pórkový krém

Bramborovo-pórkový krém je lahodná a jemná polévka, která kombinuje sladkost póru s jemnou strukturou brambor. Tento krémový pokrm je ideální jako předkrm nebo lehký oběd, který potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Očistíme a nakrájíme brambory na kostky, pórek na kolečka, cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidáme pórek a krátce orestujeme.
  4. Přidáme brambory a zalijeme vývarem.
  5. Vaříme cca 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  6. Polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem.
  7. Krátce povaříme, případně doladíme koření.
  8. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 344.89 kcal | Protein: 6.37 g | Sacharidy: 42.58 g | z toho cukr: 10.02 g | Tuk: 15.22 g | z toho nas. MK: 10.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4597-bramborovo-porkovy-krem