Hráškový krém

Polévka je grunt. Říkaly to už naše babičky a nám všem se to v dospělosti potvrzuje. Ne vždy máme ale náladu vařit masový vývar či jinou časově náročnou polévku. Přicházíme proto s receptem na jednoduchý a rychlý hráškový krém, který nejen zasytí, ale také potěší vaše chuťové pohárky. Skvěle jej doplní křupavé domácí krutóny. Věřte, že pokud naservírujete tuto polévku své rodině, nešlápnete vedle.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Pórek zbavíme zelené části. Nevyhazujte ji, ale uschovejte například do zeleninového vývaru, který je možné používat na nepřeberné množství pokrmů. Bílou část pórku nakrájíme na kolečka.
  2. V hrnci necháme zpěnit máslo a pór na něm podusíme, dokud se nerozvoní a nezměkne. Jakmile vás sladká vůně div neomámí, je čas přidat hrášek. Tyto dva komponenty společně zamícháme a přidáme sůl s pepřem a půl předepsané dávky muškátového oříšku. Je třeba pracovat rychle, aby se zelenina nezačala připalovat. Směs zalijeme vývarem a vaříme do změknutí hrášku.
  3. Jakmile je hrášek dostatečně měkký, polévku odstavíme a připravíme si tyčový mixér. Rozmixujeme polévku s právě přidanou smetanou a na závěr postupně dochucujeme muškátovým oříškem.
  4. Věříme, že vám hráškový krém zachutná. Nebojte se čas od času pozměnit hlavní ingredienci a místo hrášku použít například dýni či květák. Chuťový požitek zaručen.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 290.33 kcal | Protein: 9.01 g | Sacharidy: 22.08 g | z toho cukr: 11.48 g | Tuk: 15.70 g | z toho nas. MK: 9.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2905-hraskovy-krem