Hrachový krém s pečeným květákem
- Přidat foto
-
Reklama
Hrachový krém s pečeným květákem je výživná a chutná polévka, která kombinuje jemnou chuť cizrny a žlutého hrachu s výrazným aroma koření, jako je kurkuma a římský kmín. Pečený květák dodává křupavý kontrast. Tento krém je ideální na zahřátí a skvěle poslouží jako sytý oběd nebo večeře.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
2.
Květákové růžičky dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Pečeme v troubě asi 20 minut, dokud nebude květák zlatavý a měkký.
3.
V hrnci rozpustíme trochu másla a osmahneme na něm cibuli, dokud nezměkne. Přidáme nasekaný česnek, mrkev a koření (kurkumu, římský kmín, majoránku) a krátce osmahneme, aby se rozvinula vůně koření.
4.
K osmahnutým ingrediencím přidáme uvařený hrách a cizrnu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 10–15 minut, aby se chutě propojily a mrkev změkla.
5.
Polévku stáhneme z ohně a rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru. Osolíme a opepříme podle chuti.
6.
Hrachový krém rozdělíme do misek a navrch přidáme upečený květák jako ozdobu. Můžeme přidat také mrkev a cizrnu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
15 min příprava 25 min vaření 40 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Zuzana |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 22 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
464.38 kcal |
Protein |
27.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
67.51 g
11.76 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.76 g
0.57 g
|
Reklama
Reklama