Květáková polévka s mrkví

Výborná květáková polévka je ideální pro vegetariány, ale i jako lehké jídlo na letní dny. Příprava nezabere čas a chutná skvěle. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na květákovou polévku.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si rozehřejeme máslo a nakrájíme na drobné kousky cibulku. Necháme osmahnout na másle do zlatova, tak, aby se máslo nepřipalovalo a jakmile je cibulka hotová přidáme rozdrcený 1 stroužek česneku.
2.
Necháme cca 5 min a zatím si připravíme mrkev, kterou nastrouháme na struhadle a pórek, který nakrájíme na úzká kolečka.
3.
Po 5 minutách mrkev a pórek přidáme k cibuli a česneku, osolíme, okmínujeme a opepříme dle chuti a necháme cca 5 min dusit.
4.
Květák očistíme a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme brambory a také nakrájíme na malé kousky. Takto přidáme ke směsi v hrnci a zalijeme 1 litrem hovězího vývaru. Vaříme tak dlouho, dokud květák a brambory nejsou měkké – cca 30 min.
5.
Připravíme si na pánvi jíšku z másla a mouky. Jakmile jsou brambory měkké přidáme jíšku do hrnce a necháme chvilku povařit.
6.
Na závěr si rozmícháme vejce v hrnku a přidáme do polévky. Už nevařím, nechávám pouze dojít na horké plotně. Dobrou chuť.

Od: Marie, 27.5.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
45 min vaření
1 hod celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
275.35 kcal
Protein
8.25 g
Sacharidy
z toho cukr
34.42 g
5.78 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.10 g
5.91 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama