Květáková polévka s celozrnnou moukou

Květáková polévka je jistě oblíbená v každé rodině. U nás je populární ta úprava, kdy necháváme velké kousky květáku v polévce. S pečivem je to vynikající večeře.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Květák rozebereme na růžičky, necháváme větší kusy. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou a lžičkou soli.
2.
Asi za 15 minut zkusíme, zda jsou květák, mrkev a brambor měkké.
3.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou vody a za stálého míchání připravíme hustou kaši.
4.
Zásmažku zalejeme vodou se zeleninou a dobře promícháme. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem a krátce provaříme společně.

Od: Iva V, 21.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 6 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, zelenina

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
176.41 kcal
Protein
3.63 g
Sacharidy
z toho cukr
18.81 g
5.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.63 g
4.17 g

Detailní rozpis podle ingrediencí