Květáková polévka s celozrnnou moukou

Květáková polévka je jistě oblíbená v každé rodině. U nás je populární ta úprava, kdy necháváme velké kousky květáku v polévce. S pečivem je to vynikající večeře.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák rozebereme na růžičky, necháváme větší kusy. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou a lžičkou soli.
2.
Asi za 15 minut zkusíme, zda jsou květák, mrkev a brambor měkké.
3.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou vody a za stálého míchání připravíme hustou kaši.
4.
Zásmažku zalejeme vodou se zeleninou a dobře promícháme. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem a krátce provaříme společně.

Od: Iva V, 21.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Kategorie: polévka, česká, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
145.31 kcal
Protein
3.71 g
Sacharidy
z toho cukr
19.29 g
5.04 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.92 g
2.53 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.