Květáková polévka s celozrnnou moukou

Květáková polévka je jistě oblíbená v každé rodině. U nás je populární ta úprava, kdy necháváme velké kousky květáku v polévce. S pečivem je to vynikající večeře.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky, necháváme větší kusy. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou a lžičkou soli.
  2. Asi za 15 minut zkusíme, zda jsou květák, mrkev a brambor měkké.
  3. Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou vody a za stálého míchání připravíme hustou kaši.
  4. Zásmažku zalejeme vodou se zeleninou a dobře promícháme. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem a krátce provaříme společně.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 165.65 kcal | Protein: 3.90 g | Sacharidy: 22.57 g | z toho cukr: 3.08 g | Tuk: 5.28 g | z toho nas. MK: 2.04 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1562-kvetakova-polevka-s-celozrnnou-moukou