Květáková polévka je jistě oblíbená v každé rodině. U nás je populární ta úprava, kdy necháváme velké kousky květáku v polévce. S pečivem je to vynikající večeře.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Květák rozebereme na růžičky, necháváme větší kusy. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka. Oškrábané brambory pokrájíme na kostičky. Dáme vařit do hrnce s vodou a lžičkou soli.
Asi za 15 minut zkusíme, zda jsou květák, mrkev a brambor měkké.
Ve vedlejším hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a necháme zpěnit. Zalejeme trochou vody a za stálého míchání připravíme hustou kaši.
Zásmažku zalejeme vodou se zeleninou a dobře promícháme. Ochutíme kořením a prolisovaným česnekem a krátce provaříme společně.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 165.65 kcal |
Protein: 3.90 g |
Sacharidy: 22.57 g |
z toho cukr: 3.08 g |
Tuk: 5.28 g |
z toho nas. MK: 2.04 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1562-kvetakova-polevka-s-celozrnnou-moukou