Květáková polévka

Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Květáku rozdělíme na růžičky.
3.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
4.
Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
6.
Vaříme cca 30 minut.
7.
Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
8.
Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
9.
Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
10.
Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
11.
Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.

Od: Liška, 22.10.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
240.43 kcal
Protein
9.64 g
Sacharidy
z toho cukr
39.24 g
8.18 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.47 g
0.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama