Květáková polévka

  • Přidat foto

Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2.
Květáku rozdělíme na růžičky.
3.
V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
4.
Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
5.
Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
6.
Vaříme cca 30 minut.
7.
Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
8.
Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
9.
Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
10.
Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
11.
Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.

Od: Liška, 22.10.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
40 min vaření
1 hod celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 20 Kč
Kategorie: polévka, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
326.40 kcal
Protein
13.58 g
Sacharidy
z toho cukr
47.29 g
25.60 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.76 g
2.80 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.