Květáková polévka

Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Květáku rozdělíme na růžičky.
  3. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
  4. Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
  5. Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
  6. Vaříme cca 30 minut.
  7. Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
  8. Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
  9. Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
  10. Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
  11. Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 240.43 kcal | Protein: 9.64 g | Sacharidy: 39.24 g | z toho cukr: 8.18 g | Tuk: 3.47 g | z toho nas. MK: 0.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2097-kvetakova-polevka