Květáková polévka
Květák patří mezi mou top zeleninu, proč jsem si tedy zase až ve 30-ti udělala květákovou polévku?
Ingredience (5 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Cibuli, petržel a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Květáku rozdělíme na růžičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli.
- Poté přidáme petržel, brambory, květák a chvíli smažíme.
- Zalijeme zeleninovým vývarem (nebo vodou a zeleninovým bujonem).
- Vaříme cca 30 minut.
- Poté sundáme z ohně. Vyndáme pár kousků květáku (ale nemusíme) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka.
- Vrátíme na plotnu a na mírném plameni doděláváme.
- Rozmačkaný česnek, majoránku, mletý kmín, sůl a pepř důkladně promícháme.
- Nakonec nastrouháme muškátový oříšek.
- Servírujeme s petrželkou a dýňovými semínky, pokapeme olivovým olejem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 240.43 kcal |
Protein: 9.64 g |
Sacharidy: 39.24 g |
z toho cukr: 8.18 g |
Tuk: 3.47 g |
z toho nas. MK: 0.76 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2097-kvetakova-polevka