Květáková polévka s ovesnými vločkami a žlutým hrachem

Květák je úžasný a v polévce si snadno pohlídáte, aby se vám nerozvařil. V kombinaci s luštěninou a ovesnými vločkami máte výbornou a výživnou polévku. Ani nemusíte přidávat pečivo a chutná a rychlá večeře je na světě.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Žlutý hrách namočíme na 2 hodiny do vody. Poté dáme vařit na 20 minut.
2.
Na rozehřátém sádle opečeme ovesné vločky, zasypeme vegetou a promícháme. Zalejeme vodou a přidáme omytý a na růžičky rozebraný květák. Vaříme asi 10 minut.
3.
Přilejeme uvařený hrách i s vývarem a promícháme. Vaříme do změknutí květáku.
4.
Ochutnáme, a pokud je třeba přisolíme.

Od: Iva V, 3.4.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 9 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, zelenina, ovesné vločky

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
255.96 kcal
Protein
8.46 g
Sacharidy
z toho cukr
24.28 g
3.31 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.89 g
5.54 g

Detailní rozpis podle ingrediencí