Polévka ze žlutého hrachu s bramborem

Když chcete připravit luštěninovou polévku, ale zapomněli jste si surovinu přes noc namočit, sáhněte po žlutém hrachu. Výživově má stejnou hodnotu jako zelený hrášek, jeho výhoda je ale v rychlém vaření.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Dáme vařit hrách s vodou a solí. Pokud máte čas si jej namočit alespoň na 1 hodinu, budete jej mít uvařený za 10 minut.
2.
Rozpustím sádlo, přidám celozrnnou mouku a nechám zpěnit. Jakmile základ přestane pěnit, zaliju vývarem z hrachu a doliju vodou.
3.
Přidám na kostičky nakrájenou bramboru a ochutím prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Podle chuti přisolit. Vařím do změknutí brambory.

Od: Iva V, 30.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 6 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 3 Kč za porci
Kategorie: polévka, česká, luštěniny

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
147.43 kcal
Protein
3.50 g
Sacharidy
z toho cukr
14.41 g
0.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.42 g
3.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí