Polévka ze žlutého hrachu s bramborem

Když chcete připravit luštěninovou polévku, ale zapomněli jste si surovinu přes noc namočit, sáhněte po žlutém hrachu. Výživově má stejnou hodnotu jako zelený hrášek, jeho výhoda je ale v rychlém vaření.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dáme vařit hrách s vodou a solí. Pokud máte čas si jej namočit alespoň na 1 hodinu, budete jej mít uvařený za 10 minut.
2.
Rozpustím sádlo, přidám celozrnnou mouku a nechám zpěnit. Jakmile základ přestane pěnit, zaliju vývarem z hrachu a doliju vodou.
3.
Přidám na kostičky nakrájenou bramboru a ochutím prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Podle chuti přisolit. Vařím do změknutí brambory.

Od: Iva V, 30.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 3 Kč
Kategorie: polévka, česká, luštěniny

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
120.64 kcal
Protein
3.61 g
Sacharidy
z toho cukr
14.99 g
0.47 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
5.14 g
2.21 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.