Polévka ze žlutého hrachu s bramborem
Když chcete připravit luštěninovou polévku, ale zapomněli jste si surovinu přes noc namočit, sáhněte po žlutém hrachu. Výživově má stejnou hodnotu jako zelený hrášek, jeho výhoda je ale v rychlém vaření.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Dáme vařit hrách s vodou a solí. Pokud máte čas si jej namočit alespoň na 1 hodinu, budete jej mít uvařený za 10 minut.
2.
Rozpustím sádlo, přidám celozrnnou mouku a nechám zpěnit. Jakmile základ přestane pěnit, zaliju vývarem z hrachu a doliju vodou.
3.
Přidám na kostičky nakrájenou bramboru a ochutím prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Podle chuti přisolit. Vařím do změknutí brambory.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Doba přípravy: | 30 min |
Počet porcí: | 6 porcí |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 3 Kč za porci |
Kategorie: | polévka, česká, luštěniny |
Nutriční hodnoty (1 porce)
Energetická hodnota |
147.43 kcal |
Protein |
3.50 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
14.41 g
0.47 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.42 g
3.68 g
|