Polévka ze žlutého hrachu s bramborem

Když chcete připravit luštěninovou polévku, ale zapomněli jste si surovinu přes noc namočit, sáhněte po žlutém hrachu. Výživově má stejnou hodnotu jako zelený hrášek, jeho výhoda je ale v rychlém vaření.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Dáme vařit hrách s vodou a solí. Pokud máte čas si jej namočit alespoň na 1 hodinu, budete jej mít uvařený za 10 minut.
  2. Rozpustím sádlo, přidám celozrnnou mouku a nechám zpěnit. Jakmile základ přestane pěnit, zaliju vývarem z hrachu a doliju vodou.
  3. Přidám na kostičky nakrájenou bramboru a ochutím prolisovaným česnekem, pepřem a majoránkou. Podle chuti přisolit. Vařím do změknutí brambory.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 129.95 kcal | Protein: 3.87 g | Sacharidy: 17.06 g | z toho cukr: 0.52 g | Tuk: 4.52 g | z toho nas. MK: 1.69 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1421-polevka-ze-zluteho-hrachu-s-bramborem