Květáková polévka s ovesnými vločkami a žlutým hrachem

Květák je úžasný a v polévce si snadno pohlídáte, aby se vám nerozvařil. V kombinaci s luštěninou a ovesnými vločkami máte výbornou a výživnou polévku. Ani nemusíte přidávat pečivo a chutná a rychlá večeře je na světě.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Žlutý hrách namočíme na 2 hodiny do vody. Poté dáme vařit na 20 minut.
  2. Na rozehřátém sádle opečeme ovesné vločky, zasypeme vegetou a promícháme. Zalejeme vodou a přidáme omytý a na růžičky rozebraný květák. Vaříme asi 10 minut.
  3. Přilejeme uvařený hrách i s vývarem a promícháme. Vaříme do změknutí květáku.
  4. Ochutnáme, a pokud je třeba přisolíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 197.68 kcal | Protein: 7.72 g | Sacharidy: 22.25 g | z toho cukr: 1.75 g | Tuk: 7.77 g | z toho nas. MK: 2.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1580-kvetakova-polevka-s-ovesnymi-vlockami-a-zlutym-hrachem