Květáková polévka s ovesnými vločkami a žlutým hrachem
Květák je úžasný a v polévce si snadno pohlídáte, aby se vám nerozvařil. V kombinaci s luštěninou a ovesnými vločkami máte výbornou a výživnou polévku. Ani nemusíte přidávat pečivo a chutná a rychlá večeře je na světě.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Žlutý hrách namočíme na 2 hodiny do vody. Poté dáme vařit na 20 minut.
Na rozehřátém sádle opečeme ovesné vločky, zasypeme vegetou a promícháme. Zalejeme vodou a přidáme omytý a na růžičky rozebraný květák. Vaříme asi 10 minut.
Přilejeme uvařený hrách i s vývarem a promícháme. Vaříme do změknutí květáku.
Ochutnáme, a pokud je třeba přisolíme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 197.68 kcal |
Protein: 7.72 g |
Sacharidy: 22.25 g |
z toho cukr: 1.75 g |
Tuk: 7.77 g |
z toho nas. MK: 2.77 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1580-kvetakova-polevka-s-ovesnymi-vlockami-a-zlutym-hrachem