Taky občas vaříte podle potravin, které potřebujete spotřebovat, než se vyhodí? Já dnes chtěla upotřebit tvrdnoucí pečivo, takže krutonky to vždy jistí. Ale co k tomu?
Dala bych ruku do ohně, že jsem tu měla zelený hrách.. Ale jsem asi barvoslepá, doma jsem našla jen žlutý.. Nevadí, s hráškem v mrazáku se i tak dala vykouzlit hrachová polévka, nebo hrášková? Je v tom nějaký rozdíl??? 🤔🤣
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Hrách zalijeme studenou vodou a necháme přes noc namočený. Pak slijeme vodu a hrách propláchneme.
Oloupeme cibuli, nakrájíme najemno a na oleji osmahneme.
Přidáme hrách, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme, přidáme saturejku (ale nemusíme, ta se přidává pokud trpíte nadýmáním z luštěnin) a nakonec prolisujeme česnek.
Necháme cca 20 minut vařit.
Nakrájíme pečivo na kousíčky, pokapeme olejem a šoupneme na 10 minut do trouby.
Pokud používáte mražený hrášek, tak jej přidáme po 20 minutách společně s majoránkou do polévky a necháme ještě 10 minut vařit.
Poté snížíme plamen a důkladně promixujeme.
Pokud se nám zdá krém řídký, přihodíme ještě na malé kousky nakrájené brambory a vaříme dokud lehce nezměknou a znovu rozmixujeme.
Ale berte v potaz, že druhý den by z polévky mohla vzniknou kaše, takže všeho s mírou 😉
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 291.53 kcal |
Protein: 15.02 g |
Sacharidy: 49.88 g |
z toho cukr: 7.12 g |
Tuk: 1.55 g |
z toho nas. MK: 0.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2223-hraskova-polevka